2018-03-19 13:30:42• hírek • Bede Emőke

Jövőhéten kezdődhet az újközponti rendezvénytér felújítása

Több évvel ezelőtt, amikor az új főtér nagyszabású felújításon ment keresztül, sokan értetlenül álltak a mára már csak Gyuszi-gödörként emlegetett rendezvénytér láttán.

Viszont ahogy teltek-múltak az évek, bebizonyosodott, hogy a dolog igenis életképes: nem egyszer szerveztek benne koncertet, de még egy egyszerű nyári hétköznapon is jó szolgálatott tett, ugyanis a gyerkőcök előszeretettel bicikliztek vagy rollereztek benne. Persze a gödör burkolására használt faanyagot karban kellett volna tartani, mivel azonban erről évekig nem gondoskodtak, megjelentek az első problémák is, melyek lassan egyre komolyabbá váltak.
 

Hogy ismét biztonságosan lehessen használni akár koncertek helyszíneként, akár csak kikapcsolódásként a rendezvényteret, a városvezetés úgy döntött, itt az ideje a felújításnak. Az ehhez szükséges faanyag már a tavalyi év végén megérkezett Szatmárnémetibe, viszont a rohamos léptekkel érkező hideg és a karácsonyi vásár miatt jobbnak látták elnapolni a munkálatokat.
 

Az ünnepkör végeztével sokan várták, hogy végre eldördül a startpisztoly, azonban az időjárás nem tette lehetségessé ezt. A mostani tervek szerint március 19-én végre meg kellett volna kezdeni a munkálatokat, azonban a hirtelen jött esős-havas időjárás mindezt nem tette lehetővé. Maskulik Csaba megyemenedzser elárulta, hogy ez oknál fogva jövő hét elejére tolták a felújítás kezdetét.
 

Maskulik azt is hozzáfűzte, a modernizációs folyamat több lépésből fog állni. Először el kell távolítani a jelenlegi burkolatot, ezt követően pedig évek során beesett szemetet fogják eltakarítani. A kivitelező ezt követően WPC burkolóanyag segítségével újra befedi a felületet.
 

A felújításra szánt anyagról, a WPC burkolóanyagról tudni érdemes, hogy a megmunkálási folyamatoknak köszönhetően rendkívül ellenálló, nem igényel utólagos olajozást, valamint a gomba és a penész sem jelent rá veszélyt. Ha ezzel végre sikerül pontot tenni az ügy végére, akkor egy többéves probléma oldódhat meg, és remélhetőleg sokáig nem is fog újabb gondot jelenteni a város számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: